Cine are nevoie de terapie?
O să fiu sincer de la început, pentru că aceasta este natura meseriei mele. Dacă ai atins serenitatea, știi să îți deschizi toate chakrele sau ai o linie directă cu Cel de Sus, atunci ești unul dintre oamenii norocoși care nu au nevoie de terapie.
În rest, de terapie are nevoie toată lumea, deși mulți nu vor să accepte sau să recunoască. Fie că vorbim de atacuri de panică, frici sau relații personale încordate, situații tensionate la birou, anxietate și probleme care nu își găsesc o rezolvare sau, pur și simplu, cauți să te dezvolți și ai nevoie de puțină ghidare exterioară.
Din ce în ce mai mulți oameni vin în terapie ca să își imbunătătească relațiile interpersonale: nu te mai înțelegi cu soțul, cu iubita, cu mama sau poate că nu te mai plac proprii tăi prieteni.
Vin în terapie oameni care vor să își dezvolte inteligența emoțională. Poate că râzi când ar trebui să plângi sau poate că nu plângi deloc și ai vrea să o faci.
Terapia te ajută să iei decizii.
În societatea de astăzi suntem puși, încă din adolescență, să luăm decizii importante. Dacă decizia consumă mai multă energie decât fapta în sine, ai nevoie de un sfat extern, de o îndrumare constructivă care să te scoată dintr-o situație dificilă.
Terapia te ajută să scapi de obiceiuri nesănătoase:
Poate îți place să fumezi, să bei un pahar cu vin sau să mănanci “bunătățuri”. Poate îți place un pic cam mult, poate a ajuns să îți facă rău sau să îi afecteze pe cei din jurul tău.
Terapia te ajută să învingi anxietatea, atacurile de panică și depresia
Mai devreme sau mai târziu, toți trecem prin perioade dificile, ne pierdem un apropiat, suntem încercați de diverse situații și trecem prin situații de criză, atacuri de panică și ne confruntăm cu multe frici. Terapia te aduce înapoi pe drumul cel bun.
Pe scurt: dacă ai o problemă, ceva care te deranjează sau care îți pune bețe în roate în activitățile tale zilnice, poți să vii cu ea în terapie. Ai ocazia, o dată pe săptămană, să zici orice. Chiar orice, da, absolut orice. Chiar și acele lucruri pe care ai vrea să lei spui părinților, partenerului sau prietenilor și nu poți.