despre sex in terapie

Un subiect tabu, cum abordăm viața sexuala în terapie? Găsim aici soluții? Nu este un subiect ușor de discutat pentru nimeni, sunt inhibiții normale, cel puțin din punct de vedere teoretic, dar trebuie depășite, daca doriți să fie rezolvate.

Terapia are ca scop ajutarea cuplurilor să înțeleagă și să depășească dificultățile legate de sfera sexuală, îmbunătățind astfel calitatea vieții lor sexuale și a relației de cuplu, în cele din urmă.

Ce probleme putem aborda in terapie?

Lipsa dorinței sexuale

atunci când una sau ambele persoane dintr-un cuplu au o dorință sexuală scăzută sau au discrepanțe semnificative în ceea ce privește nivelul de dorință sexuală.

Probleme de comunicare sexuală

dificultăți în comunicarea deschisă și sinceră despre preferințe sexuale, dorințe și nevoi.

Traume sexuale

abordarea traumelor sexuale anterioare, care pot afecta relațiile sexuale prezente și sentimentul de siguranță și încredere în intimitate.

Infidelitate și gelozie

abordarea consecințelor emoționale și sexuale ale infidelității sau ale geloziei în cadrul unei relații.

Probleme legate de identitatea de gen sau orientarea sexuală

înțelegerea și acceptarea identității de gen sau a orientării sexuale, precum și gestionarea dificultăților asociate.

Educație sexuală și dezvoltarea personală

abordarea problemelor de autocunoaștere și dezvoltare personală, care pot afecta viața sexuală.

Problemele cauzate de disfuncții sexuale

cum ar fi: ejacularea precoce, dificultatea de a menține erecția, imposibilitatea de a avea orgasm în timpul actului sexual sau problema lubrifierii în mod natural.

Un terapeut răbdător va aborda aceste probleme cu respect, empatie și înțelegere. Terapia sexuală poate implica discuții deschise despre sex, tehnici de comunicare și exerciții practice, care să ajute la îmbunătățirea relației sexuale și a încrederii în cadrul cuplului. Soluții sunt, trebuie doar să le accesați.